Zwarte bonensalade met kalkoen

Soms maak ik recepten, gewoon voor mezelf om snel iets te eten. Dan pak ik de dingen die ik lekker vind en dan hoef ik ook geen rekening te houden met mijn man qua pittigheid of wel of geen vlees. Deze recepten zijn soms echte fantasiemaaltijden met soms zeer vreemde combinatie. Soms resulteert dat in heerlijke maaltijden en soms geschikt voor de prullenbak.

Dit is zo maaltijd, gewoon maar wat in elkaar geflanst en mijn eerste gedachte was dat ik het maar matig vond smaken. Ik ben degene die geen peulvruchten eet (klik) 😉 Maar goed, het was heerlijk pittig (altijd goed bij mij) en het vulde goed je maag. Dus wat overbleef in een schaal gedaan en laten afkoelen.

De volgende dag uiteraard gekeken of het nog te eten was. Weliswaar koud geproefd en tot mijn stomme verbazing was het heel erg lekker. Ik heb dit dus als een koud lunchgerecht gegeten en dat was smullen. Daarom toch besloten om het recept uit te werken en online te zetten. Bij deze dus. 😀
Links op de foto de warme salade of gewoon als een maaltijd en rechts op de foto de koude salade.
voor 4-6 personen

Ingrediënten:
200 gram zwarte bonenpasta (klik)
150-200 gram kalkoenblokjes
½ rode of oranje of gele paprika, in reepjes of blokjes gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en in ringen gesneden
4 champignons, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
4 cm winterpeen, in plakjes en reepjes gesneden
100 gram taugé, schoongespoeld
1 kneep tomatenketchup
1 eetlepel sambal oelek
1 scheut oestersaus
1 scheut vissaus
1 scheut gembersaus
1 ei, losgeklopt
olie om mee te bakken

Voorbereidingstijd: minuten
Bereidingstijd: minuten
Verder nog nodig: wok, pan, zeef, schaaltje

Bereiding:
Kook de zwarte bonenpasta volgens de beschrijving van de verpakking.
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin de kalkoenblokjes en de eetlepel sambal en tomatenketchup.
Zodra de kalkoenblokjes gaar beginnen te worden, haal je ze uit de wok en schep je ze in een schaaltje en zet het even apart.
Doe weer wat olie in de wok en roerbak hierin de chili, champignons, bosuitjes, wortelreepjes en paprika voor 2-3 minuten.
Voeg dan de oestersaus, vissaus, gembersaus erbij en blijf roeren.
Doe dan de taugé erbij en roerbak dit 1 minuut.
Voeg de kalkoenblokjes erbij en roerbak dit 5 minuten, zodat de kalkoenblokjes goed gaar worden.
Doe de gekookte zwarte bonenpasta er bij en schep alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het losgeklopte ei bij de salade en roerbak dit nog 1 minuut.
Serveer de salade direct of laat hem afkoelen als je hem koud wilt eten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.