Ik had nog nooit burrito’s gegeten, daarom leek me het leuk om dit recept te maken. Dit is een vegetarische burrito. Ben je veganist, dan kan je de kaas vervangen voor een veganistische kaassoort.
Om kooktijd uit te sparen is het misschien aan te raden om een dag van te voren alvast de tomatensalsa te maken. Vind je een blik gekookte zwarte bonen (bij de reform bijvoorbeeld) dan is 1 blik meer dan genoeg. De bonen uitlaten lekken en vervolgens het recept volgen. Dit scheelt extra werk en tijd. Ik kon helaas geen blik zwarte bonen vinden, daarom had ik een dag van te voren de zwarte bonen laten weken en de volgende dag de bonen gekookt. Toen ik ’s avond de burrito’s ging maken waren deze ook snel gemaakt (de tomatensalsa had ik al eerder gemaakt). Ik kon de bonen direct bij de vulling doen.
Ondanks dat ik geen fan ben van peulvruchten, moet ik eerlijk zeggen dat dit een zeer smakelijk recept is. Dit gaan we zeker vaker eten. Wij hebben gesmuld van dit gerecht.
voor 4 personen
Ingrediënten:
190 gram droge zwarte bonen (een dag van te voren laten weken)
1 ui, gesnipperd
140 gram geraspte kaas plus 50 gram extra
1 eetlepel ingelegde jalapeño’s (te koop bij AH), fijngesneden
1 eetlepel versgehakte koriander
8 eetlepels tomatensalsa (klik) en extra bij het serveren
8 glutenvrije tortilla’s of Schär glutenvrije wraps
1 verse avocado, in blokjes gesneden
olie om de ovenschaal in te vetten
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige ovenschaal, schaal om te mengen
Oven voorverwarmen op: 180 graden
Bereiding:
Kook de zwarte bonen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat ze uitlekken en doe ze in een schaal.
Maak de tomatensalsa (klik) en doe 8 eetlepels bij de bonen.
Voeg dan de ui en de pepers en 140 gram geraspte kaas bij de bonen en meng alles goed doorelkaar.
Vet de ovenschaal in met wat olie.
Schep in het midden van de tortilla paar scheppen vulling en rol de tortilla voorzichtig dicht.
Leg de tortilla met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Doe hetzelfde met de rest van de tortilla’s.
Strooi de 50 gram geraspte kaas over de burrito’s en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten of tot de kaas gesmolten is.
Snijd ondertussen de avocado in blokjes en verdeel dat over de borden.
Als de tortilla’s klaar zijn, leg je op elk bord 2 burrito’s naast de avocadoblokjes en schep er nog wat tomatensalsa erbij.
Maak het af met wat versgehakte koriander.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl