Zoetzuur kalkoenvlees op Kantonese wijze

Dit is een Chinees recept. Het is een makkelijk en simpel recept om te maken. Mocht je geen ananasschijven kunnen vinden, neem dan gewoon ananasblokjes. Heb je geen rijstazijn of appelazijn in huis, gebruik dan witte wijnazijn. In dit recept wordt lichte sojasaus gebruikt. Dit is niet glutenvrij, daarom heb ik gewone sojasaus gebruik en verdunt met water. Zo heb je ook lichte sojasaus. Wil je geen sojasaus gebruiken, gebruik dan tamarindesaus maar verdunt dit ook met water. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld gebakken rijst met roerei (klik).

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram kalkoenfilet, in stukjes gesneden
1 groene paprika, in grotjes stukjes gesneden
1 rode paprika, in grote stukjes gesneden
4 cm verse gember, geschild en geraspt
1 blik van 227 gram ananasschijven, in vieren gesneden en het sap opvangen en bewaren
1 ei + 1 eetlepel maïzena
½ eetlepel soja of tamarindesaus
½ eetlepel water
1 eetlepel rijstazijn of appelazijn
½ theelepel palmsuiker
1 theelepel maïzena + 1 eetlepel water om de saus in te binden
zout naar smaak
versgemalen witte peper
olie om te bakken en te frituren

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok, keukenpapier, zeef, schaaltje voor het vlees, draadschep of schuimspaan, schaaltje

Bereiding:
Snijd het kalkoenvlees in kleine stukjes.
Meng het ei en de maïzena door elkaar en doe hierin de kalkoenstukjes.
Schep alles goed door elkaar.
Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin.
Verhit de olie en controleer dit met een stukje brood, als het direct borrelt dan is de olie heet genoeg.
Schep de stukjes kalkoenvlees met een draadschep in de olie en bak ze circa in 3-4 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Neem de wok van het vuur en schep de stukjes kalkoenvlees over in een bord met keukenpapier.
Laat het uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie door een zeef in een vuurvaste schaaltje en bewaar hem eventueel voor een andere keer.
Doe 1 eetlepel olie in de wok en zet hem weer op hoog vuur.
Roerbak in de olie de geraspte gember en de paprikastukjes voor ongeveer 2 minuten.
Voeg de ananas en het ananassap er bij.
Breng alles op smaak met de rijstazijn, sojasaus, palmsuiker en blijf ondertussen alles roerbakken.
Voeg dan de kalkoenstukjes er bij en roerbak alles voor nog eens 30 seconden.
Verdeel het over 4 borden.
Serveer dit gerecht met wat rijst of noedels en geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.