Zoetzure radijs

Het heeft heel lang geduurd voordat ik weer een nieuw recept heb gemaakt.

Zoetzure radijs leek me een heerlijk recept. Als je van zoetzure recepten houdt, dan moet je dit echt eens maken. Veel werk is het niet. Je bent alleen een tijdje bezig om de radijsje in plakjes te snijden en het maken van de zoetzure azijnmengsel. Zodra de plakjes radijs en het azijnmengsel in de pot zit, de pot goed dichtdraaien (hij zuigt zichzelf vacuum) en laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Voor ongeveer 450 ml

Ingrediënten:
2 bosjes radijsjes (ongeveer 500 gram), in dunne plakjes gesneden
250 ml water
250 ml appelazijn of een azijnsoort wat je lekker vindt (als het maar glutenvrij is)
210 gram suiker
5 gram zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: een lege augurkenpot of een andere pot wat je goed kan afsluiten

Bereiding:
Was de radijsjes en laat ze uitlekken of droog ze af.
Snijd de onder- en bovenkant eraf.
Snijd de radijsjes in dunne plakken.
Giet het water, de azijn, suiker en zout in een pan en breng alles aan de kook.
Zet het wat lager zodra het begint te koken, maar het moet blijven pruttelen.
Het mengsel is klaar als de suiker en het zout is opgelost.
Spoel de plakjes af onder koud water en doe ze in de pot.
Giet het azijnmengsel erbij en zorg er voor dat de pot vol zit.
Draai nu de deksel op de pot en laat het afkoelen.
Als de pot koud is bewaar je hem in de koelkast.
Laat het minstens 2 dagen afgesloten staan in de koelkast.
Net zoals bij augurken moet je de pot snel leeg eten zodra de pot is opengedraaid.
De zoetzure plakjes radijs zijn heerlijk in een salade of gewoon zo of met wat kaas op het brood.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.