Zoetzure groene paprika’s

Dit is een vegetarisch en een veganistisch groentegerecht. Het is erg makkelijk om te maken. Behalve groene paprika’s zit er ook mosterdzaad en pinda’s in (en nog meer). Het is geen pittig recept en ook niet echt zuur. Het smaakt heerlijk. Lekker met rijst of rijstemie en een vegetarisch bijgerecht of vleesgerecht.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3 groene paprika, in blokjes gesneden
1 eetlepel pinda’s
2 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels geraspte kokos
½ theelepel mosterdzaad
2 theelepels suiker
2 theelepels tamarindesaus
2 eetlepels olie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 10-15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan met deksel, koffiemolen

Bereiding:
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en voeg de sesamzaadjes toe.
Als de zaadjes donker worden, doe je de geraspte kokos erbij.
Blijf roeren totdat de kokos goudbruin wordt.
Haal de koekenpan van het vuur en laat het afkoelen en maal alles in een schone koffiemolen.
Verhit de rest van de olie en voeg de mosterdzaad toe.
Zodra de mosterdzaadjes gaan springen, doe je de paprikablokjes en de pinda’s, het zout, de suiker, de tamarindesaus erbij.
Laat dit zachtjes koken tot de paprikablokjes zacht beginnen te worden.
Roer dan het kokosmengsel erdoor en laat dit 1 minuut koken.
Haal het van het vuur en serveer direct met wat rijst en een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.