Zoete uiburgers

Dit zijn veganistische/vegetarische burgers. Ik heb glutenvrije rijstebloem gebruikt, maar je kunt ook een ander soort glutenvrije bloem gebruiken. Heb je een notenallergie, laat dan de pijnboompitjes weg. Als je alles in een schaal hebt gedaan dan ga je het deeg kneden. Je denkt dat het te droog is, maar ga gewoon door met kneden. Na een tijdje wordt het een mooie gladde deeg zoals je op de linkerfoto ziet. De burgers vallen tijdens het eten makkelijk uit elkaar en hebben een aparte smaak. Wij vonden de uiburgers maar zozo smaken, maar omdat smaken verschillen heb ik toch besloten om het recept te plaatsen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 kleine of 1 grote ui, in dunne halve plakjes gesneden
140 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
140 gram glutenvrije rijstebloem (ik heb het merk Dove Farm gebruikt)
16 gram maïzena
2-3 knoflookteentjes, fijngehakt
4 eetlepels ahornsiroop
4 eetlepels rode balsamico azijn
30 gram pijnboompitjes
¼ theelepeltje gerookte paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde peterselie of bieslook
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-18 minuten
Verder nog nodig: een gietijzeren koekenpan en een koekenpan, schaal, bord

Bereiding:
Doe wat olie in de gietijzeren koekenpan en bak hierin de ui en champignons totdat het vocht van de champignons verdampt is.
Voeg dan de ahornsiroop en de balsamico azijn en de paprika, zout en peper erbij en breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag, maar zorg er wel voor dat het blijft pruttelen.
Laat dit zo 10 minuten zo pruttelen of dat het vocht bijna is verdampt.
Als het vocht is verdampt dan schep je alles in een schaal en voeg je de rijstebloem en de maïzena erbij en meng je alles goed totdat het een mooie gladde deegbal is geworden (zie foto links).
Verdeel de deegbal in vier stukken en maak hier een burger van.
Doe wat olie in de schone koekenpan en bak hierin de uiburgers, per kant 3 minuten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.