Dit is een simpel gerecht om te maken. Niet qua tijd, want de noedels moeten ruim rusten en afkoelen na het koken.
Als alle ingrediënten vermengd zijn, dan moet de salade voor nog eens 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Ondertussen kan je dan de dressing maken.
Serveer de salade eventueel met wat partjes limoen en fijngesneden koriander. De salade smaakt trouwens erg goed.
voor 2-3 personen
Ingrediënten:
200 gram rijstnoedels
100 gram rivierkreeftjes
60 gram gemengde sla
8 peultjes, in de lengte reepjes gesneden
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
½ rode paprika, in dunne reepjes gesneden
paar takjes munt
paar takjes koriander
1 eetlepel sesamolie (of zonnebloemolie als je een notenallergie hebt)
Ingrediënten dressing:
sap van een halve rode grapefruit
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel olijfolie
1 bosuitje, fijngesneden
Garnering: partjes limoen en wat fijngesneden koriander
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd noedels: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Rusttijd salade: 10 minuten
Verder nog nodig: schaal voor de salade, een pan om de noedels te koken, zeef, plasticfolie, borden of schaaltjes
Bereiding:
Kook de noedels volgens de beschrijving van de verpakking.
Giet het af en laat het uitlekken.
Sprenkel de sesamolie (of zonnebloemolie) over de noedels en schep ze om zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
Doe de noedels in een schaal en dek ze af met plasticfolie en zet ze 20 minuten in de koelkast.
Snijd ondertussen de groenten en zet ze klaar.
Schep de koude noedels en de overige ingrediënten voor de salade door elkaar.
Verdeel de salade over 2-3 diepe borden of schaaltjes en zet ze afgedekt met plasticfolie weer 10 minuten in de koelkast.
Maak ondertussen de dressing: meng alle ingrediënten door elkaar en giet hem over de salade heen.
Serveer de salade eventueel met fijngesneden koriander en een partje limoen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl