Zoete aardappelgerecht met champignons, doperwten, bosuitjes en tandoorikruiden

Zoete aardappelgerecht met champignons, doperwten, bosuitjes en tandoorikruiden is een vegetarisch recept.

Samen met de tandoori-masala kruidenmix is het een soort van pseudo Indiaasrecept geworden.
Wij hebben dit recept inmiddels al meerdere keren gegeten en we vinden het heerlijk smaken.

Het recept is redelijk snel te maken. De meeste tijd ben je kwijt aan het snijden van de zoete aardappelen, bosuitjes en de kastanjechampignons. Als dit allemaal gesneden is, dan is het recept binnen 35 minuten klaar.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs. Veganisten kunnen het ei weglaten en eventueel wat gekookte kikkererwten erbij voegen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram kastanjechampignons, gehalveerd en in plakjes gesneden
300 gram zoete aardappelen, geschild en in dobbelsteenblokjes gesneden
200 gram diepvries doperwten
6 bosuitjes, in schuine plakjes gesneden
boter en olie om in te roerbakken
1/2 blok santé, grof geraspt
250 ml heet water met 1 volle theelepeltje Herbamare Bouillonbasis van A.Vogel
2 volle theelepeltjes tandoori-masala kruidenmix (klik)
scheutje glutenvrije sojasaus /ketjap
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
4 eieren (1 per persoon)

Voorbereidingstijd: 20-25 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Inductie kookplaat: de eerste 20 minuten op 140 graden, dan 10 minuten op 120 graden en de laatste 5 minuten op 100 graden

Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en bak de kastanjechampignons totdat ze hun vocht beginnen te verliezen.
Het mag niet droog koken.
Voeg de gesneden bosuitjes erbij en wat extra olie.
Meng alles goed door elkaar en laat dit paar minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de zoete aardappel dobbelsteenblokjes erbij en meng alles goed door elkaar.
Voeg de tandoori-masala kruidenmix, zout en peper erbij en roer dit goed door elkaar.
Pak 250 ml heet water en los hier de volle theelepel Herbamare Bouillonbasis op.
Voeg dit bij het groentemengsel.
Voeg dan een scheutje sojasaus/ketjap erbij en meng nog een keertje alles goed door elkaar.
Leg de deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe.
Na de 15 minuten voeg je de diepvriesdoperwten toe, roer deze door het groentemengsel.
Voeg als laatste de geraspte santéblok erbij en meng het goed door alles heen.
Leg de deksel weer terug op de pan.
Laat het nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen op 120 graden.
Na deze 5 minuten breek je verdeeld over de pan 4 eieren.
Leg de deksel erop en laat het nog 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de eieren gaar zijn geworden (de laatste 5 minuten op 100 graden / gas zet je laag zodat het niet kan aanbranden).
Zet het vuur of draai de inductiekookplaat uit en laat het paar minuten afkoelen.
Verdeel het over de borden en serveer het direct, eventueel met een extra salade.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.