Zigeunersalade met feta, chilipeper en peterselie

De zigeunersalade is een pittige en een heerlijke salade.
Verder heb ik maar weinig te vertellen over dit recept.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de feta vervangen door een veganistische soort van sojafeta.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 rode uien, gehalveerd en in dunne reepjes gesneden
1 groene paprika, zonder zaadlijst en in dunne reepjes gesneden
1 verse rode of groene chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1-2 knoflookteentjes, fijngehakt of uitgeperst
1 pakje feta (supermarkt), afgespoeld en in kleine stukjes gebroken
2 grote tomaten, fijngehakt
een bosje verse platte peterselie, gehakt en wat blaadjes apart houden
2-3 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
voor de garnering: rode pepervlokken of paprikapoeder

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: schaal voor de ui, schaal om te mengen en een saladeschaal

Bereiding:
Halveer de ui en snijd deze in dunne reepjes.
Doe de uireepjes in een schaal en strooi er zout overheen en zet dit voor 10 minuten opzij.
Na de 10 minuten spoel je de ui af en dep je het droog.
Doe de ui, paprikareepjes in een schaal, samen met de chilipeper, knoflook, peterselie, feta en tomaten.
Voeg er olie, zout en versgemalen zwarte peper toe en meng alles goed door elkaar.
Schap de salade in een saladeschaal en bestrooi het met rode pepervlokken of paprikapoeder.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.