Zeebaarsfilets met venkel

Zeebaars is een vissoort die je bij de viswinkel moet kopen. Ik heb in de haven bij een viswinkel gekocht. De viswinkel heeft hem voor me schoongemaakt en gefileerd. Thuis hoef je de filets alleen nog maar onder de kraan schoon spoelen en af te deppen met een stuk keukenpapier. Dit is trouwens echt een recept voor liefhebbers van venkel, want behalve venkel gebruik je ook venkelzaad op de vis. En toch is de venkelsmaak niet overheersend. Dit is een heerlijk recept. Serveer dit met aardappelpuree, pasta, rijst of eet het gewoon zo op.

voor 2 personen

Ingrediënten:
4 zeebaarsfilet van ongeveer 250 gram (schoongemaakt en gefileerd door de visboer)
2 venkelknollen, in plakjes gesneden
1 theelepel venkelzaad, in de vijzel fijngewreven
50 gram paneermeel
1 eetlepel ingekookte balsamicoazijn
olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten in de koekenpan en 4 minuten in de oven
Verder nog nodig: vijzel, keukenpapier, 2 koekenpannen, steelpannetje en ovenschaal met bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de zeebaarsfilets schoon onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Haal de filets door het paneermeel en tik ertegen om het overschot kwijt te raken.
Verhit in de koekenpan wat olie en bak de filets 2 minuten op de huid.
Bestrooi ze met zout.
Leg de filet op bakpapier, bestrooi ze met de fijngewreven venkelzaadjes en zet de ovenschaal voor 4 minuten in de oven.
Snijd de venkel in plakjes en fruit ze in 4-5 minuten met wat olie in een koekenpan.
Voeg zout en versgemalen peper toe.
Leg de venkel op een schaal en leg daar de filets op.
Kook in een steelpannetje de balsamicoazijn in.
Besprenkel het met ingekookte balsamicoazijn.
Serveer dit met aardappelpuree of met pasta of rijst.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Zeebaarsfilets met venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.