Zalmtaartjes met krieltjes

Zalmtaartjes met krieltjes (links op de foto) is een heerlijke lunchgerecht. Het is snel gemaakt en ook snel opgegeten.
Voor mijn man heb ik een vegetarische versie  (rechts op de foto) gemaakt. In plaats van zalm heb ik er blokjes tomaat en feta ingedaan.
Beiden taartjes smaken goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
150 gram voor gegaarde krieltjes
2 eieren, losgeklopt
125 ml dikke kokosmelk met 1 theelepeltje citroensap (of crème fraîche)
1 theelepeltje droge dille
rode paprika poeder
100 gram warm gekookte zalmsnippers
1 bosuitje, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: 4 ingevette één persoonstaartvormpjes (circa 10 cm doorsnede) of aluminiumbakjes van circa 10 cm.

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven: 180 graden).
Leg op elk ingevette vormpje een deegplakje en duw met de vingers het deeg op de bodem en tegen de randen.
Snijd de krieltjes in kleine blokjes.
Klop in een kom de eieren los en roer de kokosmelk/citroensap of de crème fraîche en dille er door.
Schep de zalmsnippers met de aardappelblokjes en de gesneden bosuitje er door en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de vulling in de taartvormpjes.
Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven.
Bak de zalmtaartjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Neem de taartjes uit de oven, leg ze op een plank en laat ze zo 5 minuten staan.
Verwijder de vormpjes en serveer de taartjes (lauw)warm of op kamertemperatuur.
Bron: aangepast recept

Vegetarische variatie: laat de zalm achterwege en voeg er blokjes tomaat en wat feta toe.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.