Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Dit is een makkelijk recept om te maken. Vanwege de Mon Chou en de crème fraîche is dit recept niet lactosevrij. Je kan dit als dipsaus gebruiken of als vulling in soesjes. Je zou dit ook nog als broodbeleg kunnen gebruiken. Het smaakt heerlijk.
voor ongeveer 250 gram
Ingrediënten zalmmousse:
213 gram zalm (b.v. blikje van John West)
150 gram zachte Monchou
1 eetlepel tomatenketchup
3 eetlepels crème fraîche
½ eetlepel citroensap
zout naar smaak
snufje cayennepeper
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd:10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, potje om de zalmmousse te bewaren
Bereiding zalmmousse:
Laat de zalm uitlekken, verwijder de velletjes en graatjes en prak de zalm met een vork heel fijn.
Klop de Monchou, de tomatenketchup en de crème fraîche met een keukenmachine goed door elkaar.
Meng de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met citroensap, zout en een snufje cayennepeper.
Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met een kartelmond en laat hem in de koelkast opstijven.
Snijd de soesjes open en spuit de zalmmengsel in de opening.
Leg ze op een schaal en serveer ze eventueel met wat dillekruid.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tips: in plaats van zalm zou je ook tonijn kunnen gebruiken.
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs.
Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.
Ik gebruik glutenvrije mayo i.p.v. Monchou en crème fraîche