Zalmkedgeree op de Franse manier

Een heerlijk licht pittig gerecht. Het is ei-, lactose- en notenvrij. Het is wel een recept waar je wel de tijd voor moet nemen, maar het is de moeite waard.

voor 6 personen

Ingrediënten:
675 gram zalmfilet
400 gram rijst
175 gram geraspte belegen kaas
3 hardgekookte eieren, fijngehakt
1 laurierblad
enkele takjes peterselie
1 liter water
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Ingrediënten saus:
1 liter kokosmelk (als je melk verdraagt, dan gebruik je gewone melk)
40 gram bloem*
40 gram vloeibaar boter
1-1½ theelepel currypasta
handje vol gehakte peterselie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, zeef, pan voor de rijst, pan voor de saus, ovenschaal

Bereiding zalm:
Doe de zalmfilet in de hapjespan, samen met de laurier en de peterselietakjes.
Giet dan het water er bij en zet het op het vuur en laat het zachtjes gaar worden.
Na ongeveer 12 minuten is de zalm gaar en haal je hem uit de pan en leg je hem op een bord.
Verwijder de kruiden en zeef het in de kookpan waar je de rijst in gaat koken.
Breng het aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking.
Haal ondertussen de zalm uit elkaar met 2 vorken en verwijder eventueel de graten.

Bereiding saus:
Doe de kokosmelk (of gewone melk) in een pan samen met de boter en de bloem.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook.
Laat het voor 2 minuten zachtjes pruttelen en zet dan het gas uit.
Voeg als laatste de gehakte peterselie en de helft van de kaas toe .
Voeg dan de visstukjes en eistukjes er doorheen.
Schep dan alles over in een ovenschaal en zet deze voor 10-12 minuten onder de grill tot hij goudbruin is.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier glutenvrije bloem

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.