Zalmfilet met warme taugésalade

Deze overheerlijke salade is binnen 30 minuten klaar. Hij smaakt verrukkelijk, dat komt door de combinatie van sesamolie en de tamarindesaus. Door de rode peper is het een pittig gerecht. Erg lekker.

voor 2 personen

Ingrediënten:
2 zalmfilet op huid
150 gram taugé
1 rode peper, in ringen gesneden
1 bosuitje, in ringen gesneden
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel tamarindesaus
2 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
zout

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: koekenpan

Bereiding:
Spoel de zalmfilet schoon onder de kraan en dep het af met een stuk keukenpapier.
Leg ze op een bord en strooi er zout en peper overheen.
Doe wat olie in de koekenpan en bak de zalmfilet met de huidzijde naar beneden voor ongeveer 4-5 minuten. Of langer als je niet van (half) rauw vis houdt.
Haal de zalmfilets uit de pan en leg deze even apart op een bord.
Doe de taugé, bosui en de rode peper in de koekenpan en roerbak deze.
Doe de sesamolie en tamarindesaus erbij.
Alles even goed door elkaar roeren en klaar is de salade.
Verdeel de salade over 2 borden en leg er een zalmfilet op.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.