Zalmburger

Een recept wat ook geschikt is om op de barbecue of grill te maken. Leg wel op een stukje aluminium op de barbecue om te voorkomen dat het uit elkaar valt of naar beneden valt. Het is een makkelijk recept om te maken. De burgers smaken heerlijk.

Ik heb glutenvrij brood van Schar Pain Campagnard (klik) gebruik, maar elk soort glutenvrij brood is geschikt om te gebruiken.
De zalmburgers zijn glutenvrij, lactosevrij en notenvrij.

Als je de zalmburgers niet op de barbecue of grill wilt bakken, maar gewoon in de koekenpan doe het dan op een zacht vuurtje en laat het langzaam garen. Zo voorkom je dat de zalmburgers aanbranden.

Serveer de zalmburger met een broodje en sla, tomaten en een schep mayonaise met bieslook.

Hier zijn 2 foto’s. Eentje zie je hoe het geserveerd wordt met een boterham en een foto van een kale zalmburger.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram zalmfilet, zonder vel
2 bosuitjes, in ringen gesneden
1 eetlepel verse dillekruid, fijngesneden
1 eetlepel kappertjes, fijngesneden
4 eetlepels verse bieslook, in kleine stukjes snijden
1 ei, los geroerd
1 boterham, fijngesneden
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
4 scheppen mayonaise
paar druppels citroen
rucola sla
3 tomaten, in plakjes gesneden of in partjes
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaal, koekenpan, barbecue of grill

Bereiding:
Snijd de zalm fijn en doe het in een grote kom.
Snijd de kappertjes fijn en doe dit bij de zalm.
Snijd de bieslook in kleine stukjes.
Breek het ei in een klein schaaltje en roer het even doorelkaar en voeg het dan bij de zalm.
Voeg de fijngesneden boterham bij de zalm en meng alles goed doorelkaar.
Voeg alles bij de zalm (inclusief de dillekruid en de kappertjes), behalve de bieslook en citroensap.
Voeg er naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe en roer alles nog eens goed doorelkaar.
Zet het even voor paar minuten in de koelkast.
Meng ondertussen 2 eetlepels bieslook door de mayonaise en voeg er nog paar druppels citroensap door de mayonaise en zet het even apart.
Haal de zalm uit de koelkast en maak er 4 zalmburgers van.
Doe wat olie in de koekenpan en leg de zalmburgers in de koekenpan en zet het vuur laag zodat de burgers langzaam garen.
Pak paar boterhammen of broodjes en smeer wat mayonaise erop.
Leg een handvol rucola sla op elke boterham of broodje en leg op boterham of broodje een zalmburger.
Leg wat tomatenplakjes of partje op de zalmburger.
Strooi er wat bieslook over en dek het af met een boterham of broodje.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zalmburger

  1. Ziet er lekker uit, ik maak deze vanavond klaar voor volk (dat glutenvrij is). Waar moeten de bosuitjes? en de dille?

    groetjes,
    Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.