Zalm-yakitori

Vandaag was het weer tijd om iets uit de vriezer te eten. Nu was de zalm aan de buurt. Ik heb er zalm-yakitori van gemaakt.

Een simpel recept met een aparte smaak. De zalmyakitori kan je eten met rijst en groenten. Of gewoon met brood. Het smaakt goed.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram verse zalmfilet (zonder vel)

Ingrediënten marinade:
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels limoensap
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel saké of droge sherry
2 theelepels suiker

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Marineertijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: grillpan

Bereiding:
Snijd de verse zalm in blokjes van 2 cm.
Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en voeg de blokjes zalm toe.
Laat het 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Rijg de blokjes zalm vervolgens aan satéstokjes.
Rooster de zalm-yakitori aan alle kanten terwijl je ze regelmatig met de marinade besprenkelt.
Lekker bij rijst of gewoon op brood.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.