Zalm met saffraan-limoenboter

Het schiet al aardig op met het leeg eten van de vriezer. In ieder geval is de zalm nu op. Er liggen nog verschillende soorten vis in de vriezer, dus er komen nog meer visrecepten. Het recept voor vandaag is zalm met saffraan-limoenboter. Het is een simpel recept om te maken. Er zitten ook niet heel veel ingrediënten in. Eenvoudig en heerlijk van smaak. Lekker met rijst, aardappelen of gewoon met pasta en uiteraard ook met wat groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 zalmfilet van ongeveer 200 gram
20 gram olie en 20 gram boter
zout naar smaak
versgemalen witte peper
kervelblaadjes voor de garnering

Ingrediënten voor de Saffraan-limoenboter:
75 gram boter
snufje saffraandraadjes
2 eetlepels limoensap

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en een steelpannetje

Bereiding zalm:
Dep de zalmfilets droog
Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de zalm (eerst met het vel naar beneden) op een matig vuur 5 minuten per kant, of tot het vel knapperig en goudbruin is.
Doe er zout naar smaak en versgemalen witte peper op.

Bereiding saffraan-limoenboter:
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de saffraan en limoensap toe.
Laat alles koken tot de boter lichtbruin wordt.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.