Dit is een heerlijke citroentaart. Boen de citroen(en) goed schoon onder een warm waterkraan. Doordat de citroen ‘opgewarmd’ zijn geven ze iets meer sap. Deze taart is niet overdreven zoet want de citroensmaak is duidelijk maar niet echt overheersend aanwezig.
De mensen die geen lactoseintolerantie hebben, kunnen gewone slagroom gebruiken. Deze taart is heel goed met sojaroom te maken. Je klopt namelijk de slagroom niet op, maar dit wordt gewoon toegevoegd.
Omdat er slagroom bij de warme gesmolten boter wordt toegevoegd lijkt het alsof de slagroom aan het schiften is, maar dat is niet zo. Hier zie je niets meer van terug als de taart uit de oven komt.
Gebruikt wel bakpapier op de bodem van het bakblik. Als je dat niet doet, dan heb je grote kans dat de taartbodem zwart wordt en dat is zonde van je werk en van de taart.
De taart doet me een beetje aan een boterkoek denken, alleen is dit een zachte versie ervan.
Ik heb de taart met wat poedersuiker gestrooid, maar dit hoeft niet.
voor 6 personen
Ingrediënten:
2 grote citroenen
100 gram gesmolten boter
160 gram suiker
1 grote ei of 2 kleine eieren
125 ml (soja)slagroom
130 gram glutenvrije bloem
boter om in te smeren
Voorbereidingstijd: 15-18 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: lage ronde bakblik van ongeveer 24 cm, bakpapier, beslagkom, mixer
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Boen de citroenen schoon onder de warme kraan.
Rasp de schil van een van de citroenen en pers ze allebei uit.
Verwijder de pitjes.
Klop in een beslagkom de boter, suiker en het ei door elkaar en klop daarna de room door.
Voeg de citroenrasp en het citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de bloem door het beslag.
Klop met een mixer tot een gladde deeg.
Smeer het bakblik in en bedekt de bodem met wat bakpapier.
Schenk het beslag in een lage ronde bakblik en zet hem in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.
Haal na 30 minuten de taart uit de oven en laat hem afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Bedankt voor dit heerlijke recept, wordt het dessert op Kerstavond!
Graag gedaan.
Ik heb Dove Farm zelfrijzend bakmeel of Schär C 😳
Wat voor bloem gebruikt u hiervoor? Ik heb in uw productoverzicht gekeken,maar kom er niet helemaal uit.
Je kunt elke soort glutenvrije bloem gebruiken. Ik gebruik altijd het merk Dove Farm rijstebloem. Dat bevalt mij het best.