Yoghurt-pistachetaart

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Een overheerlijk kwarktaart. Wel erg bewerkelijk. Je hebt bijvoorbeeld al 3 beslagkommen nodig om het te maken. Maar het is zeker de moeite waard om dit te maken.

voor 8 personen

Ingrediënten:
250 gram Griekse of Turkse yoghurt
60 ml zure room
3 eieren, gesplitst
85 gram suiker
1½ eetlepel bloem, afgestreken
versgeperst sap en geraspte schil van 1 citroen
2 druppels vanille-essence
handje vol gehakte pistachenoten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 x 20 minuten en 1 x 15 minuten
Verder nog nodig: 3 beslagkommen, middelgrote ovenschaal, braadslee iets groter dan de ovenschaal
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop de eidooiers met 60 gram suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is.
Meng in een andere kom de zure room met de bloem, yoghurt, vanille-essence, het citroensap en rasp er door.
Roer dit mengsel door de geklopte eidooiers.
Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken, strooi er de rest van de suiker bij en blijf kloppen tot alles zeer stijf en glanzend is.
Voeg het yoghurt-eidooiermengsel erbij en vermeng dat voorzichtig.
Schep het mengsel in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal in een braadslee.
Giet er zoveel water in de braadslee tot halverwege de randen van de ovenschaal en bak de taart 20 minuten.
Haal de taart voorzichtig uit de oven en strooi de gehakte pistachenoten erover heen.
Zet de taart terug in de oven en bak het voor 15 minuten tot hij goudkleurig is en stevig aanvoelt.
Laat hem afkoelen en serveer hem.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.