Worteltaart met kokos en noten

Dit is een heerlijke worteltaart. Ik was eerst bang dat de taart vreselijk zoet zou worden vanwege de hoeveelheid kokos, suiker en honing. Gelukkig is dat niet het geval. In het oorspronkelijk recept is dit een natte taart, maar omdat dit een glutenvrije taart is en omdat ik hier en daar de ingrediënten heb aangepast is deze taart precies goed. Niet te droog en niet te nat. Gewoon lekker.

voor 1 klein taartje

Ingrediënten:
260 gram geraspte wortels
175 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
2 eetlepels vloeibare honing
150 gram suiker
3 eieren, losgeklopt
2 theelepels kaneelpoeder
75 gram geraspte kokos
80 gram gehakte noten
200 ml olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 70-75 minuten
Verder nog nodig: ronde bakvorm van ongeveer 20 cm, bakpapier, 1 schaal en een mixer
Oven voorverwarmen: 190 graden

Bereiding:
Meng in een schaal de honing, olie en de suiker tot een gladde mengsel.
Voeg de eieren en de kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
Zeef het meel erboven en roer alles rustig door elkaar.
Roer de geraspte wortel er door heen en als laatste de kokos en de noten.
Schenk het in een ingevette bakvorm en zet de taart in de voorverwarmde oven van 190 graden.
Bak de taart in ongeveer 75 minuten gaar.
Controleer met een satéstokje of de taart gaar is, als deze schoon uit de taart komt dan is de taart klaar.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Worteltaart met kokos en noten

  1. De eerste keer dat ik worteltaart heb gemaakt: prima gelukt en heel smakelijk! Ook goed te bewaren in de vriezer. De heteluchtoven op 180 graden gezet [bij “voorbereiding” staat 190, bij “bereiding” 180 < het zetduiveltje?].
    Heerlijk zo'n taart zonder toeters en bellen!

    1. 200 ml olie. Kokosolie kan, maar houd er dan wel rekening mee dat de taart iets stevige wordt dan met olie. Helemaal als je de taart in de koelkast bewaard.

    1. Nee, je proeft wel de kaneel erin. De wortels zelf zijn niet echt aanwezig. Ze zorgen er wel voor dat de taart niet te droog wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.