Wortelkroketten

Wortelkroketten is een recept uit de Indiase keuken en ze heten Gajar Vada. Het zijn smakelijke kroketten. Door de wortels smaken ze iets zoetig, maar door de andere ingrediënten zijn de kroketten niet al te zoet geworden. Het recept zelf is snel gemaakt, het meeste werk heb je aan de wortels. Zodra je de wortels geraspt hebt en de andere ingrediënten erbij hebt gevoegd, dan zijn ze zo klaar.
wortelkroketten

voor 10 stuks

Ingrediënten:
250 gram wortelen, schoongewassen en geraspt
100 gram kikkererwten
2 eetlepels hazelnoten, gekneusd of fijngehakt
1 eetlepel kokosrasp
2 groene chilipeper, ontzaad en fijngesneden
2 theelepeltjes garam masala (klik)
1 theelepeltje kurkuma of geelwortel
½ theelepeltje bakpoeder
1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes en/of peterselieblaadjes
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: schaal, ijslepel, lepel, frituur of wok, bord, keukenpapier

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een schaal en kneed alles goed door elkaar.
Is het te nat, voeg dan nog wat kikkererwtenmeel toe, maar niet al te veel.
Is het te droog, voeg dan wat water toe maar pas op dat je niet teveel gebruikt.
Zet de frituur aan en verwarm het op 180 graden.
Als je de wok gebruikt, verhit de olie en controleer het met een stukje brood: gooi een klein stukjes brood in de olie en zodra het brood begint te bakken, dan is de olie klaar voor gebruik.
Schep met de ijslepel 5 balletjes en doe ze in de olie.
Gebruik eventueel de lepel om de balletjes uit de ijslepel te krijgen.
Bak de balletjes in 5 minuten gaar.
Keer ze geregeld even om in te olie zodat ze egaal bruin worden.
Haal ze na 5 minuten uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Serveer de wortelkroketten met wat sojayoghurt of gewone yoghurt en een salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Wortelkroketten

  1. Mooie droge wortelrasp krijg je heel eenvoudig als restproduct uit de slowjuicer… Het sap lekker opdrinken in een smoothie en genieten van de kroketten! En..je hoeft geen waardevolle restjes weg te gooien 😀

    1. Het is juist niet de bedoeling om mooie droge wortelrasp te krijgen. Het moet niet te nat of te droog zijn. De wortelkroketten zijn dan precies goed.
      Het is wat anders als je wortelsap maakt en je zoekt een recept om het restproduct ergens anders voor te gebruiken. Daar zou dan dit recept ideaal voor zijn.

  2. Ik lust dat wel 😆

    Om de wokolie te testen, doen ze ook weleens een houten satéprikker erin houden, borrelt het rondom het stokje=dan is het heet genoeg

    Dank je voor het lekkere recept 💡 😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.