Witte aspergetaart

Vandaag heb ik een witte aspergetaart gemaakt. Hij is lactosevrij, maar niet eivrij. Overigens zou je de ei door iets anders kunnen vervangen. De taart is snel gemaakt. Je kookt de asperges eerst apart in een pan. Dan maak je de taart en dan zet je hem voor 35 minuten in de oven en klaar is de taart. Hij smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 plakjes glutenvrij bladerdeeg
500 gram witte asperges
1 bosje bieslook, gehakt of in kleine stukjes geknipt
3 hardgekookte eieren
150 ml kokosmelk + 1 eetlepel maïzena
80 gram geraspte belegen of oude kaas
30 gram paneermeel + 1 eetlepel Parmezaanse kaas
paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: bakvorm met een doorsnede van 20 cm en wat bakpapier
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Leg tussen de plakjes bladerdeeg wat extra boter, en rol dit uit tot een lap die groot genoeg is om de ingevette vorm mee te bekleden.
Bestrooi de bodem met paneermeel en de Parmezaanse kaas en verdeel de gekookte asperges erover heen.
Hak de eieren en strooi dit samen met de bieslook en rode paprikapoeder en wat peper over de asperges.
Klop 1 eetlepel maïzena door de kokosmelk en verdeel dit over de asperges heen.
Bestrooi de taart met de geraspte belegen of oude kaas.
Doe er nog wat versgemalen peper overheen en bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en bruin.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.