Witlofstamppot met brie en amandel

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Witlofstamppot met brie en amandel is een heerlijk en makkelijk recept om te maken. Het is ook nog een recept wat snel gemaakt is. Terwijl de aardappelen koken, maak je de witlof en de brie klaar. Is de stamppot klaar, dan meng je alle andere ingrediënten er door heen en klaar is het. Je kan het heel goed van te voren maken. Je zet het afgedekt in de koelkast en als je thuis komt, de oven even voorverwarmen. De ovenschaal in de oven zetten en dan heb je binnen 10 minuten een complete vegetarische ovenschotel op tafel. Dit recept is voor 2 mensen, maar is makkelijk over te zetten naar 4 of 6 personen. Gewoon alles verdubbelen. De smaakt is heerlijk. Je proeft de verschillende smaken in dit recept: witlof, nootmuskaat, brie en amandelschaafsels. Echt geslaagd!

voor 2 personen

Ingrediënten:
4 grote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
3 stronken witlof, het middenstuk er uit gehaald en in dunne reepjes gesneden
175 gram brie, de korst verwijderd en in kleine stukken gesneden
50 ml kokosmelk
50 gram geschaafde amandelen
ietsje boter om de ovenschaal in te vetten
zout naar smaak
vers gemalen peper
nootmuskaat naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal voor 2 personen
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en stamp de aardappelen tot een stevige puree, voeg de 50 ml melk toe.
Roer de brie blokjes en de witlof reepjes erdoor.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper, en zout.
Vet de ovenschaal in met boter en doe de stamppot in de ovenschaal.
Strooi de amandelschaafsels er over en zet de ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Witlofstamppot met brie en amandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.