Wintersoep

Er hier is weer een soeprecept. De venkelsoep is een recept voor 4 personen. Voor ons is dat een recept voor 2 dagen. Dit is een recept voor 8 personen. Wintersoep is een soep met 8 verschillende soorten groenten. Het is een soep die binnen het uur klaar is om te eten (inclusief het voorwerk: schoonmaken en groenten snijden). De smaak is heerlijk zacht. Mocht je geen savooiekool vinden, neem dan gewoon een groene kool.

voor 8 personen

Ingrediënten:
1 savooiekool, in vieren, zonder kern en in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels olie
4 wortels, in dunne schuine plakjes
2 stengels bleekselderij, in smalle reepjes gesneden
2 pastinaken, in blokjes gesneden
2 liter groentebouillon
3 aardappelen, in blokjes gesneden
2 courgettes, in plakjes gesneden
1 rode paprika, zonder zaad en in blokjes gesneden
115 gram bloemkoolroosjes
2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
½ theelepel verse tijmblaadjes
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie of 1 theelepel droge peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: braadpan of soeppan

Bereiding:

Maak de groenten schoon en snijd alles en zet alles klaar.
Verhit de olie ineen braadpan.
Voeg de kool, wortels, selderij en pastinaak toe en kook 10 – 15 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig roeren.
Roer de bouillon door de groenten en breng aan de kook, schuim zo nodig af.
Voeg aardappelen, courgettes, paprika’s, bloemkool, tomaten en kruiden toe.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Draai het vuur laag, dek de pan af en laat 15 – 20 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.