Wilde perziken in bladerdeeg

Het heeft een tijdje geduurd voordat er weer een nieuw recept kwam, maar met het warmer weer heb ik eigenlijk ook helemaal geen zin om te koken. Vandaag heb ik maar weer eens wat gemaakt. Het recept wat ik vandaag gemaakt is wilde perziken in bladerdeeg geworden. Een week terug zag ik bij een of andere supermarkt wilde perziken liggen. Deze zijn kleiner dan de gewone perziken en ook niet echt rond. De smaak van de wilde perziken zijn ook iets minder zoet, dan de gewone perziken. Uiteraard kan je ook gewone perziken gebruiken voor dit recept. Het is een makkelijk recept om te maken. Er zitten eigenlijk ook maar weinig ingrediënten in. Het is ook snel gemaakt en ook erg snel opgegeten. Ze smaken verrukkelijk.

<

voor 6 personen

Ingrediënten:
3 wilde perziken (deze zijn kleiner dat de normale perziken)
6 glutenvrij bladerdeeglapjes
6 theelepels honing (geen vloeibare honing gebruiken)
kaneelpoeder
15 gram vloeibare of gesmolten boter
basterdsuiker

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: bakblik met bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de perziken, ontpit ze, ontvel ze en snijd ze door de helft.
Pak de bladerdeegbladeren en rol ze eventueel uit tot ongeveer 12 bij 12 cm.
Leg op elk vierkante deeg een halve perzik.
Schep in het midden van de perzik een schep honing met wat kaneelpoeder.
Bevochtig elk vierkant rondom met wat water en sluit het bladerdeeg over de perzik heen.
De randen moeten ietsjes over elkaar heen liggen.
Druk dit lichtjes aan.
Leg de ingepakte perziken op het bakpapier en smeer dit in met de vloeibare of gesmolten boter.
Strooi er de basterdsuiker overheen en zet dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten of totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden.
Laat het afkoelen tot lauwwarm.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.