Ik had dit gemaakt om als een dessert of toetje te serveren, maar je kunt dit ook als een taart eten. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat het nogal een ietsje natte taart is. Dat komt doordat de perziken gekookt zijn en hun vocht hebben losgelaten. Deze taart is glutenvrij en lactosevrij, maar niet notenvrij of eivrij. De taart smaakt ondanks de suiker niet extreem zoet. Omdat er al suiker over de taart is gestrooid, zou je eventueel nog iets van slagroom, (soja)vanillevla of paar bolletjes ijs erbij kunnen serveren.
De taart smaakt lauwwarm en koud erg lekker.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
500 gram wilde perziken, in vieren gesneden, ontpit en de binnenkant ietsjes weggesneden
150 gram glutenvrije bloem (ik heb rijstmeel van Doves Farm gebruikt).
150 gram suiker
150 gram boter
80-100 gram ongezouten pistachenoten
extra suiker
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Verder nog nodig: kleine rechthoekige bakvorm, bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een stuk bakpapier in het bakvorm.
Ontpit de perziken en snijd ze in vieren.
Snijd de zwarte of bruine stukjes weg en leg de stukje op het bakpapier.
Strooi 2 handenvol pistachenoten over de perziken.
Maak het deeg en giet dat op de perziken.
Strooi de rest van de pistachenoten over het deeg.
Strooi nu de extra suiker over het deeg en de pistachenoten.
Leg hier en daar kleine stukjes boter.
Zet het bakvorm in de oven en bak het af in 35-45 minuten.
Controleer met een vleesprikker of satéstokje of het deeg gaar is.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen totdat het lauwwarm is.
Serveer de taart met wat slagroom of (soja)vanillevla of met wat ijsbolletjes.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Welke bloem heb je gebruikt? Vandaag heb ik een recept gemaakt van muffins, ook met glutenvrije bloem (van allergy friendly) maar dat is compleet mislukt. Werd meer brooddeeg.
Ik heb rijstmeel van Doves Farm gebruikt. Had je wel genoeg vocht van de perziken? Want als de perziken koken tijdens het bakken, laten ze vocht los en dat zorgt er mede voor dat het deeg vrij zacht wordt.