Wilde perziken crumble

Wilde perziken crumble had eigenlijk een taart moeten worden, maar de bodem was mislukt.
Nu kan je de bodem natuurlijk weggooien, maar dat is zonde. Daarom heb ik er een crumble van gemaakt.

Ik heb het recept ook geschreven zoals je een crumble maakt, dat ik eerst een bodem had gebakken en daar later een crumble van gemaakt hebt scheelt niet zoveel. En daarbij zou het natuurlijk enigszins stom zijn om jullie eerst een bodem laten bakken en deze vervolgens te laten verkruimelen. Nee dat is niet handig, daarom gelijk als een crumble uitgeschreven.

Voor ons tweeën was dit natuurlijk veel te veel, daarom hadden we een portie warm gegeten en de volgende dag koud (uit de koelkast). De crumble smaakte koud beter dan als je het warm eet.
Wij hebben de eerste keer (warm) zonder slagroom gegeten en de volgende dag koud met slagroom.

Links op de foto de warme versie en rechts op de foto de koude versie. De rechterfoto is gemaakt met mijn mobieltje en daarom niet zo mooie foto.

voor 4 personen

Ingrediënten:
6 wilde perziken, ontpit en in stukken gesneden
50 gram rozijnen, geweekt in water
handje vol gehakte walnoten
50-70 gram suiker (proef een stukje perziken en kijk hoe zuur of zoet deze is)
30 ml water
15 gram pectine

Crumble deeg:
300 gram glutenvrije bloem (ik heb het merk Doves farm gebruikt)
150 gram koude boter en in kleine blokjes gesneden
6eetlepels water
snufje zout

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd crumble: 20 minuten
Verder nog nodig: ovenbakvorm voor de crumble, kookpan
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Kook de perziken voor in een pan met het water, de rozijnen, walnoten, suiker en de pectinepoeder.
De perziken hoeven niet helemaal gaar te zijn, maar je moet ze wel wat kunnen indrukken (met een vork of als je astbestvingers hebt, met je vingers).
Zet het vuur uit en laat het een uur afkoelen.
Pak een ovenschaal en schep het perzikenmengsel in de ovenschaal.
Maak het crumble deeg en leg dat in grove kruimels op de perziken.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten.
Haal hem uit de oven en laat het afkoelen.
Serveer het warm of koud.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

2 thoughts on “Wilde perziken crumble

  1. De Engelsen noemen het wel ‘crumble’ maar volgens mij is de oorsprong ook mislukte bodem. 🙂 Glutenvrij deeg valt sowieso sneller uit elkaar. Ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.