Wie kent ze niet. Iedereen heeft ook zijn eigen recept. Het leek me leuk om ze weer eens te maken. Het is een simpel recept en ze smaken heerlijk. Ideaal voor als je oud/droog brood hebt.
voor 4 personen
Ingrediënten:
8 sneetjes oud glutenvrij brood, zonder korst
2 eieren
snufje zout
8 eetlepels kokos of sojamelk
½ eetlepel vanillesuiker
boter of olie om in te bakken
4 eetlepels suiker of poedersuiker
1 eetlepel kaneel
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: schaal en koekenpan
Bereiding:
Breek de eieren in een schaal en voeg daar de melk en de vanillesuiker toe.
Klop alles goed door elkaar.
Doop 1 voor 1 een boterham in het eimengsel en laat dit kort intrekken.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
Bak de sneetjes daarin op een niet al te hoge vuur aan beiden kanten goudbruin.
Vermeng de suiker met kaneel en strooi dit over de wentelteefjes heen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Die ga ik morgen meteen maken ,weer eens een keer wat anders als gewoon een bruine boterham .
Hmm, lekker en zó eenvoudig!
Heel erg lekker, mijn moeder deed dat vroeger ook altijd. Hier is nooit oud brood. Doe alles in de diepvries en haal er net zoveel uit als nodig. Maar ik zal er eens een paar extra uitleggen.
Mmmm krijg er meteen zin in!