Dit is een warme (lunch)salade, maar je kunt dit ook heel goed koud eten. Ik heb het warm gegeten en ik vond het heerlijk smaken. Als je dit snel wilt maken, gebruik je een blik kikkererwten. Heb je tijd over, dan zou je de dag van te voren eerst de kikkererwten kunnen laten weken en de volgende dag in een uur tijd gaarkoken. Gebruikt je wel een blik, dan moet je de kikkererwten goed afspoelen onder de kraan. Als je geen schuim meer ziet, dan zijn de kikkererwten schoon. Dit is een makkelijk en snel recept om te maken. Heerlijk als een lunchgerecht, maar ook als een bijgerecht.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 kipfilet, in blokjes gesneden
400 gram gekookte kikkererwten uit blik
16 geweekte gedroogde abrikozen of verse abrikozen (ontpit), in drieën gesneden
125 ml kokosmelk of sojayoghurt (heb je geen lactoseintolerantie gebruik dan yoghurt)
½ eetlepel citroensap*
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels olie
10-12 verse muntblaadjes, grof gesneden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: grote schaal om te mengen, koekenpan, 4 kleine schaaltjes
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes.
Doe wat olie in de koekenpan en bak hierin de kipblokjes.
Als de kipblokjes gaar zijn, voeg je de kikkererwten en de geweekte abrikozenstukjes erbij.
Roerbak alles even en schep het over in een grote schaal.
Doe de kokosmelk of (soja)yoghurt, citroensap*, olie en de kerriepoeder er bij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg als laatste de grof gesneden muntblaadjes erdoor.
Verdeel de salade over 4 schaaltjes en serveer het direct.
Bron: aangepast recept
* citroensap alleen gebruiken als je kokosmelk gebruikt.
Jammie, lijkt me een heerlijke combinatie! Ik ga het ook eens maken.