Warme chocolademelk

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Ik had laatst in het livaad gekeken welke chocolademelk ik mocht hebben. Omdat ik een gevoelige coeliaak ben, moet het voor mij echt voor 100% glutenvrij zijn. Bij de meeste was het niet bekend of het 100% glutenvrij was of niet. Bij een aantal bleek dat dat het niet geval was. Daarom heb ik zelf maar iets bedacht. Ik moet zeggen dat deze chocolademelk gemaakt met pure chocolade met wat suiker wel superlekker is. Ik heb hem wel met melk gemaakt, maar je kunt hier ook heel goed sojamelk bij gebruiken. Dat is net zo lekker, alleen zou ik er dan wel minder suiker in doen. Ik hoef geen kant en klare chocolademelk meer, want je hebt met dit recept binnen 3 minuten overheerlijke chocolademelk gemaakt.

voor 2 personen

Ingrediënten:
50 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
300 ml melk of sojamelk
eventueel suiker
eventueel ter garnering: geraspte chocolade of slagroom met wat cacaopoeder

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: rasp, steelpannetje, 2 bekers

Bereiding:
Rasp en snijd de chocolade in stukjes.
Doe de melk in een steelpannetje en voeg daar de chocoladestukjes toe.
Breng de melk net aan de kook.
Haal de pan van het vuur en blijf alles goed door elkaar roeren.
Wil je zoete chocolademelk hebben, dan voeg je er nog wat suiker bij toe.
Schenk de chocolademelk over in bekers en strooi er eventueel geraspte chocolade overheen of wat slagroom met wat cacaopoeder.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Warme chocolademelk

  1. Welk merk chocolade gebruik je?

    Ik gebruik ook geen glutenvrije tarwezetmeel, wat best lastig is.

    Alvast bedankt.

    Vriendelijke groet,

    Ankie Hoogenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.