Warme aardappelsalade met gerookte makreel

Ik zag van de week in een supermarkt een hele gerookte makreel hangen en ik hoorde de vis zeggen ‘van mij kan je een overheerlijke maaltijd maken’. Dus keek ik hem aan en de andere die er ook hingen en toen dacht ik van ja, waarom ook niet. Het is weer eens wat anders. Vandaag dus in een aantal van mijn kookboeken gesnuffeld en ik heb een recept gevonden wat me heel erg lekker leek. Ik heb het recept wel aangepast, omdat ik ook graag kook met wat ik in huis heb. Het is warme aardappelsalade met gerookte makreel geworden. Het is een zeer smakelijk salade. Heerlijk op brood of gewoon als lunchgerecht.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram krieltjes
25 gram rucola of raketsla
75 gram gerookte makreelfilet
2 eetlepels rode wijnazijn
150 ml zonnebloemolie
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
2 bosuitjes, fijngehakt

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: schaal, zeef

Bereiding:
Halveer de krieltjes en kook ze gaar.
Was ondertussen de rucola sla en blancheer ze een paar tellen in kokend water, giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan.
Verwijder vel en graatjes van de gerookte makreel, snijd de vis in grote stukken.
Klop de azijn, olie, zout en een beetje versgemalen zwarte peper door elkaar.
Giet de aardappelen af en hussel ze samen met de rucola, makreel, ui en dressing in een grote pan op een matig vuur tot alles warm is.
Verdeel het mengsel over de borden en maal er voor het serveren nog wat extra versgemalen zwarte peper over.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.