Walnotenkoekjes

Walnotenkoekjes zijn lekkere koekjes die heel erg bros en niet droog zijn. Het is ook een makkelijk recept om te maken. Binnen een half uur zijn ze klaar. Smullen maar.

voor 26 stuks

Ingrediënten:
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram witte basterdsuiker
1 eidooier
125 gram volkoren rijstemeel
1 theelepel bakpoeder
100 gram walnoten, gehakt

Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Doe de boter en suiker in een grote kom en klop ze tot een luchtige massa.
Klop de eidooier en daarna de rest van de ingrediënten erdoor zodat u een glad, zacht deeg krijgt.
Schep de hoopjes beslag ter grootte van een walnoot op bakplaten en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden in 15-20 minuten goudbruin.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.