Walnotencrème met feta

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Walnotencrème met feta is een smakelijk en hartig broodbeleg. Je proeft de feta als eerste en als laatste de walnoten. Het is goed smeerbaar en ook lekker met een tomaat.

voor 4 porties

Ingrediënten:
1 kopje verkruimelde feta
2 eetlepels olie
½ kopje kokosmelk
1 kopje fijngehakte walnoten
cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 1-2 uur
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaal, keukenmachine of staafmixer

Bereiding:
Schenk water over de feta en laat de kaas 1-2 uur staan zodat het zoutgehalte verminderd kan worden.
Laat de kaas uitlekken.
Doe 1 eetlepel olie, 3 eetlepels kokosmelk, 2 eetlepels feta en walnoten in een kom en pureer dat in
de keukenmachine.
Voeg onder het pureren de overige ingrediënten toe en pureer alles totdat het een gladde crème is
geworden.
Voeg naar smaak de kruiden toe.
Heerlijk voor op crackers en brood.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.