Wafels als broodvervangers

Ook dit is een recept dat al een tijdje op mijn receptensite staat. Zoals ik al eerder had verteld was ik verleden week met iets bezig en toen kwam ik er achter dat er 3 recepten zijn die nog niet hier op het blog stonden vermeld. De eerste had ik al geplaatst (bananen-notenbrood), nu de tweede: Wafels als broodvervangers.

Deze zijn gemaakt met een wafelbakvorm. De bleke wafels (links op de foto) waren de eerste die ik maakte. De goudbruine wafels (rechts op de foto) is het resultaat van de de tweede keer dat ik ze maakte. Ik had er toen bosuitjes ingedaan. De bleke broodwafels had ik gemaakt met zonnebloempitjes.

Beiden smaken erg goed en zijn ook makkelijk te maken. Ik heb het gemaakt met kokosmelk. Dit recept is niet eivrij, maar wel lactosevrij. Je kunt het recept natuurlijk ook gewoon met melk maken als je daar tegen kan.

Je moet ze wel op dezelfde dag eten, want de volgende dag zijn ze al aardig droog geworden.


Links met zonnebloempitjes en rechts met bosuitjes

Ingrediënten:
1 ei
1 kopje water
100-150 gram glutenvrij meel
1 gram guarpitmeel (is 1 mespuntje) of een andere bindmiddel
1 mespuntje zout (ik zou eerder een half theelepeltje nemen)
2 mespuntjes bakpoeder (ik heb een half theelepeltje genomen)
eventueel sesam, zonnebloempitten en amandelschaafsels

Bereiding:
Alle ingrediënten in een kleine kom mengen en hiervan op de hoogste stand 2 tot 3 wafels bakken.
Warm eten! U kunt het ei ook achterwege laten en dan smaken de wafels ook koud.
Bron: Melkvrij leven en Glutenvrij leven van Nora Kircher

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Wafels als broodvervangers

  1. Als ik de wafels in de oven bak, hoe heet moet de oven dan zijn en hoe lang moetn de wafels dan in de oven?

    Bvd voor uw antwoord

    1. Daar vraag je me wat. Als je het deeg in muffinvormpjes doet, dan denk ik op 160 graden voor ongeveer 35 minuten. Even controleren of ze gaar zijn met een satéstokje. Als dat schoon uit het broodje komt, dan is het gaar. Zo niet, dan met 5 minuten langer bakken.

Laat een antwoord achter aan Dorien Mooij Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.