Vochtige amandeltaart

Vochtige amandeltaart is een taart wat duidelijk naar de sinaasappelen smaakt. Omdat de schil van de sinaasappelen er dan ook nog in zit. Het smaakt dan ook nog ietsje bitter. Aparte taart met een aparte smaak. Als je van marmelade houdt, dan vind je deze taart lekker.

voor 8 personen

Ingrediënten:
2 grote sinaasappels
250 gram fijne tafelsuiker
275 gram gemalen amandelen
1 theelepel bakpoeder
6 eieren
200 gram volkoren rijstemeel

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten
Verder nog nodig: diepe taartvorm van 20 cm
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Vet een diepe taartvorm met een doorsnede van 20 cm in.
Doe de sinaasappels in een grote pan met water en breng dat aan de kook en laat het 1 uur zachtjes sudderen.
Haal de sinaasappels uit de pan, doe ze in de keukenmachine en maal ze tot moes.
Verwijder de pitten.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot u een glad beslag heeft.
Schenk het in de taartvorm en bak de taart 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot hij net
stevig aanvoelt.
Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
Geef er eventueel slagroom bij.
Bron: Glutenvrij bakboek

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.