Vlechtrol met kip, kaas, champignons en prei

Een vlechtrol met kip, kaas, champignons en prei. Dit is een iets bewerkelijk recept, maar zodra hij af is heb je een heerlijke maaltijd op je tafel staan. Ik had hier Schar-bladerdeeg gebruikt. Dat was niet binnen het half uur klaar, zoals dat in het recept staat. Ik had 20 extra minuten nodig om het bladerdeeg een goudkleurig kleurtje te geven. Geef er eventueel nog een salade bij.


voor 4 personen

Ingrediënten:
750 kipfilet, in stukjes gesneden
125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
2 grote dikke preien, in dunne plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
200 gram blauwe kaas, in kleine stukjes gescheurd of gesneden
geraspte schil van 1 kleine citroen
40 gram boter
500 gram glutenvrij bladerdeeg (uit de diepvries), paar minuten vooraf ontdooid
1 ei, geklopt
handvol gehakte verse peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 30-60 minuten (afhankelijk wel merk bladerdeeg je gebruik)
Verder nog nodig: hapjespan, bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden voor 15 minuten en op 190 graden voor 15 minuten

Bereiding:
Snijd het kippenvlees in stukjes.
Snijd de prei en champignons in dunne plakjes.
Bak de prei en knoflook 10 minuten in de boter.
Bak daarna de champignons voor 5 minuten mee.
Voeg dan de stukjes kip toe en zorg dat de kipblokjes gaar zijn.
Voeg dan de blauwe kaas, citroenschil, peterselie, zout en peper toe.
Laat alles goed afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap en leg het op het bakblik met een stuk bakpapier.
Leg de koude vulling op het bladerdeeg.
Laat boven en onder een flinke rand open en in de lengte aan weerszijden 10 cm.
Snijd het deeg om de 2 cm schuin in tot aan de vulling.
Bestrijk de randen van het deeg met het geklopte ei.
Leg de deegrepen beurtelings schuin over elkaar, zodat een vlecht ontstaat.
Druk de boven- en onderrand goed aan.
Bestrijk de vlechtrol met de rest van het geklopte ei.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rol in 15 minuten.
Draai de over lager tot 190 graden en bak de rol nog eens voor 15 minuten tot het deeg goudbruin en krokant is.
Haal de rol uit de oven en laat hem voor 10 minuten rusten.
Serveer het met een salade.
Bron: aangepast recept

Tip: in plaats van kippenvlees zou je ook tahoeblokjes kunnen gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Vlechtrol met kip, kaas, champignons en prei

  1. Oooo, dat klinkt wel erg lekker. Als ik dat bladerdeeg ook nog eens ergens kan vinden, is dit wel een recept dat gemaakt gaat worden.

    P.s. De krentenbolletjes die ik gebakken had heb ik ingevroren en ik vond ze niet droog aanvoelen. Mijn dochter vindt ze wel lekker in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.