Visstoofpot uit Goa

Omdat ik deze week weer begonnen ben met werken, heb ik deze week eigenlijk helemaal geen tijd gehad om nieuwe recepten uit te proberen. Ook had ik er geen energie voor. Komend weekend ga ik zeker weer aan de gang. Dus voor nu heb ik paar oude recepten naar voren gehaald. Het zijn alle 4 heerlijke recepten om te maken. Zeker als je dol bent op de Aziatische keuken.

Visstoofpot uit Goa lijkt een bewerkelijk recept, maar als je alles van te voren klaar zet valt dat wel mee. Als het klaar is heb je ook een recept die zeer goed van smaak is. Het recept is zeker de moeite waard om een keertje uit te proberen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1½ theelepel kurkumapoeder
1 theelepel zout
450 gram pangiusvisfilet, in 8 stukken gesneden
1 eetlepel citroensap
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel peperkorrels
1 teentje knoflook, gehakt
stukje gemberwortel van 5 cm, in kleine stukjes gesneden
30 gram tamarindepasta
1½ dl heet water
2 eetlepels olie
2 uien, gehalveerd en in halve ringen gesneden
4 dl kokosmelk
4 milde groene pepertjes, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
16 rauwe grote garnalen, gepeld of koopt een bakje gekookte grote roze garnalen in de supermarkt
2 eetlepels gehakte verse koriander, voor de garnering

Bereiding:
Meng de kurkuma en het zout in een kom. Leg de visfilets in een ondiepe schaal, besprenkel ze met
citroensap en wrijf ze in met het kurkumamengsel.
Dek de schaal af en zet hem tot gebruik in de koelkast.
Maal het komijnzaad, korianderzaad en de peperkorrels in een keukenmachine of blender tot poeder.
Voeg de knoflook en gember toe en maal nog een paar seconden.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tamarindepasta met het hete water en zet weg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 5-6 minuten tot ze zacht en goudgeel zijn.
Schep de uien in een ondiepe aardewerken schaal.
Doe de visfilets in de overgebleven olie in de pan en schroei ze op hoog vuur aan weerszijden dicht.
Haal de filets uit de pan en leg ze op de uien.
Doe het specerijenmengsel in de pan en bak al roerend 1-2 minuten op matig vuur.
Voeg de tamarinde-vloeistof, de kokosmelk en de peperreepjes toe en breng aan de kook.
Giet de saus over de vis.
Dek de aardewerken schaal af en zet het visstoofpotje 10 minuten in de oven.
Voeg de garnalen toe, duw ze in de vloeistof, dek de schaal af en zet de schaal nog 5 minuten in de oven of
tot de garnalen roze worden.
Laat ze niet te gaar worden, want dan worden de garnalen te taai.
Dit hoeft niet als je gekookte roze garnalen gebruikt, dan is 5 minuten precies genoeg.
Proef en voeg zo nodig zout en peper toe.
Strooi de koriander erover en serveer.
Bron: Stoofschotels

Tip: U kunt de pagiusvisfilet vervangen door elk stevig witvissoort, zoals kabeljauw, heilbot of heek.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.