Vispie

Vispie oftewel een vistaart met kabeljauwfilet. Er zit natuurlijk nog meer ingrediënten in. Het is een smakelijk recept. Wel bewerkelijk om te maken. Je hebt namelijk meerdere pannen nodig. Je kunt dit een dag van te voren maken. Gewoon in de koelkast bewaren en dan in de voorverwarmde oven zetten en je hebt in 40 minuten tijd een complete maaltijd op tafel.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 kleine rode uien, in dikke plakken
2 kruidnagels
1 laurierblad
900 gram kokosmelk (2 blikken van 450 gram)
475 gram kabeljauwfilet
4 eieren
100 gram boter
45 gram glutenvrije bloem
5 eetlepels gehakte peterselie
vers geraspte nootmuskaat
1¼ kilo geschilde bloemige aardappelen
1 eidooier
zout naar smaak
versgemalen witte peper

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Rusttijd vispie: 1 uur
Verder nog nodig: kom, grote pan, ondiepe grote ovenschaal, pannetje om eieren te koken, pan voor de roux, pan voor de aardappelen
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding vispie:
Prik de kruidnagels in paar uiringen.
Doe de uiringen met het laurierblad en 900 ml kokosmelk, de kabeljauw in een grote pan.
Breng aan de kook en doe het vuur iets lager en houd 8 minuten tegen de kook aan.
Haal de vis uit de pan en leg de vis op een bord.
Giet de kookvocht in een kom.
Trek de vis als hij voldoende is afgekoeld in grote vlokken, gooi de graten die je tegenkom weg.
Leg de vis op de bodem van een ondiepe ovenschaal.

Bereiding roux:
Smelt 50 gram boter in een pan, doe de bloem erbij en laat deze roux 1 minuut sudderen.
Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk, al roerend het kookvocht toe.
Zet de pan terug op het vuur en breng de saus al roerend, langzaam aan de kook.
Houd hem ongeveer 10 minuten tegen de kook aan, zodat de bloem gaar wordt.
Haal de pan weer van het vuur, roer de peterselie door de saus en breng hem op smaak met
nootmuskaat, zout en peper. Giet de saus over de vis en laat afkoelen.
Zet de schaal een uur in de koelkast.

Vervolg bereiding vispie:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten en de aardappelen gaar.
Schil de eieren snijd ze in grove stukjes en leg ze op de vis.
Giet de aardappelen af en stamp ze en roer er 50 gram boter en de eidooier doorheen.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Klop er voldoende van de resterende kokosmelk door om een zachte, smeerbare puree te krijgen.
Schep de aardappelpuree over de visvulling in de ovenschaal en druk met een vork een sierlijk
patroontje in de bovenkant.
Bak de vispie 35-40 minuten tot hij gloeiend heet en goudbruin is.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Vispie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.