Vispakketje met regenboogforel

Zoals de meeste Mexicaanse recepten zit ook hier chilipepers en limoensap in, maar echt scherp of zuur is dit gerecht niet. De vispakketjes worden gebakken in de oven en zodra de vis klaar is serveer je ze ingepakt op een bord. De gasten kunnen de vispakketjes zelf uitpakken. Houd tijdens het eten rekening dat er nog graten in de vis zitten. Serveer dit gerecht met rijst en geroerbakte groenten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 regenboogfilets, schoongemaakt en de ingewanden verwijderd
1 kleine ui, fijngesnipperd
1-2 knoflookteentjes, fijngehakt of geraspt
1 groene chilipeper, ontzaad en in dunne ringetjes gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en in dunne ringetjes gesneden
100 gram versgehakte koriander
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: bakpapier, koekenpan, bakplaat, keukenpapier (4 keer een stuk van 30 cm), schaaltje of bord
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Spoel de forellen schoon onder de kraan en dep ze af met keukenpapier.
Maak met een scherp mes 3 inkepingen in de zijkanten van de vissen.
Wrijf de vissen in met limoensap (binnen en buitenkant) en bestrooi ze met wat zout en peper.
Verhit wat olie in een koekenpan op een laag vuur en fruit hierin de ui totdat ze glazig zijn geworden.
Voeg de knoflook en de rode en groene chilipepers toe en bak alles voor nog eens 1 minuut.
Schep alles over in een schaaltje of bord en laat het afkoelen.
Hakt de koriander en voeg dat toe aan de ui/pepermengsel en breng het op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het mengsel in vieren en vul elke forellen ermee, wrijf ook wat van de vulling in de inkepingen van de vissen.
Pak de stukken bakpapier en smeer ze dun in met wat olie.
Leg op elk stuk bakpapier een forel in het midden.
Vouw de pakketjes dicht en draai de uiteinden samen, druk het geheel goed dicht, zodat het een keurig pakketje wordt.
Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en zet deze in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of totdat de vissen gaar zijn.
Serveer elk pakketje apart op een bord en geef er rijst of pasta bij met wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.