Dit is een overheerlijk visgerecht uit India. Ik heb hier en daar het recept aangepast. Het is een makkelijk en eigenlijk ook een simpel recept om te maken. Samen met rijst heb je een complete maaltijd op je tafel. Het recept is behalve glutenvrij ook lactose-, ei en notenvrij. Het is een lekker scherp gerecht.
voor 4 personen
Ingrediënten:
675 gram kabeljauw of schelvis, in grote blokjes gesneden
2 tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
1 ui, grof gesnipperd
2½ cm verse gember, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
400 ml kokosmelk
2 eetlepels olie
zout naar smaak
voor de garnering: verse korianderblaadjes
Kruidenpasta:
½ theelepeltje gemalen kardemom
1 theelepeltje gemalen koriander
1 theelepeltje gemalen komijn
1 theelepeltje gemalen chilipoeder
½ theelepeltje gemalen kurkuma
2 eetlepels water
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Verder nog nodig: wok of braadpan, kom, vijzel
Bereiding:
Snijd een kruis in de kroontjes bij de tomaten en leg ze in een kom en giet er heet water bij.
Laat het zo 1 minuut staan, giet het af en laat ze schrikken met ijskoud water.
Haal de vellen er af en snijd de tomaten in blokjes.
Doe in de vijzel alle kruiden en het water en meng alles tot een pasta.
Verhit de wok en doe de olie er in.
Roerbak de uien, knoflook en de gember in 3 minuten zacht.
Voeg de kruidenpasta toe en meng alles goed door elkaar en roerbak het geheel 1 minuut.
Schenk de kokosmelk erover en breng het geheel al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de viscurry ongeveer 10 minuten sudderen, totdat de curry iets is ingedikt.
Snijd de kabeljauw of schelvis in grote blokjes.
Voeg de visblokjes , tomaten en het zout toe.
Kook nog 5-10 minuten totdat de visblokjes gaar zijn.
Serveer de viscurry met gekookte/geroerbakte rijst en wat verse koriander.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl