Visballetjes

Dit is een simpel en makkelijk recept om te maken. Ondanks dat hier 1 rode chilipeper in zit, is dit niet echt een pittig gerecht.

Het maken verg enige handigheid. Zorg dat de prei goed uitgeknepen is van zijn vocht, want als er teveel vocht aanwezig is dan gaat het niet lukken om goede visballetjes te maken. Mocht het inderdaad niet goed gaan, dan doe je het eiwit én de paneermeel bij het visgroentemengsel en kneed je alles goed door elkaar.

Mocht het dan nog te vochtig zijn, dan voeg je wat extra paneermeel toe. Dan maak je er visballetjes van en deze bak je in de boter/olie. Omdat boter best snel wil verbranden, heb ik er wat olie bijgevoegd maar je kunt de visballetjes natuurlijk ook alleen in de olie bakken. Of in boter, wat je keuze ook is.

Serveer de visballetjes direct met wat chilidipsaus (klik).
De visballetjes smaken trouwens goed.

Ingrediënten:
500 gram kabeljauwfilet of ander witvis
2 uien, fijngesnipperd
2 prei, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngehakt
2 eieren, waarvan 1 ei gesplitst is
glutenvrij paneermeel
boter en/of olie om in te bakken
peterselie voor de sier

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 15-18 minuten
Verder nog nodig: braadpan of wok, kookpan voor de vis, schaal, 2 borden

Bereiding:
Doe water in de pan en kook de vis gaar.
Haal de vis uit de pan en laat hem uitlekken.
Snijd de vis in stukjes of hak het fijn.
Snijd de ui, rode chilipeper en de prei zo fijn mogelijk.
Zorg dat bijna alle vocht weg is van de prei, knijp anders het vocht er voorzichtig uit.
Doe alle groenten in een schaal en schep alles goed door elkaar.
Voeg dan de vis toe en meng het goed.
Voeg 1 ei + 1 eidooier bij het mengsel en kneed alles goed door elkaar.
Maak er balletjes van en haal dit door het eiwit en de paneermeel.
Zet een wolk of braadpan op het vuur en smelt hierin de boter/olie mengsel (of alleen boter of alleen olie).
Bak de visballetjes in de hete boter totdat ze een mooie kleur hebben.
Serveer de visballetjes direct met wat chilidipsaus.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Visballetjes

  1. Dank u wel voor het recept.

    Ikzelf zal de groeten (ui, prei en pepertje ) eerst gaar maken omdat dat beter verteert.

    Daar men hier niet van chilisaus houd zal ik deze serveren met zelfgemaakte mayo waar ik kappertjes, fijngesnipperde zilveruitjes en augurkjes, en vooral groene kruiden toevoeg. of mayo met pickles gemengd.

    1. Doordat de prei duidelijk aanwezig is, raad ik je groenten aan die niet overheersend van smaak zijn. Dus sperziebonen of doperwten. Je kunt er ook een gewone salade bij geven (sla, tomaat, komkommer, bosuitje).

    1. Nee, je kookt de prei niet van te voren. Mocht je niet van half rauwe prei houden, dan zou ik ze wel eerst van te voren roerbakken. Niet koken, want dan wordt de prei te zacht.

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.