Vietnamese runderpaté

Dit leek me een leuk recept om te maken, omdat je het als broodbeleg kan gebruiken of als snack bij feestjes. Het is een makkelijk recept om te maken. Je moet er alleen rekening mee houden dat het 2-3 uur in de koelkast staat en dat de kooktijd ongeveer 45 minuten is. Heb je een grote wok met stoominzet, dan kan je alle worstjes in één keer maken. Als dat niet het geval is, dan verdubbelt dat de kooktijd. De worstjes smaken goed en zijn niet scherp van smaak, maar de chilidipsaus (of andere chilisauzen) geeft de worstjes net iets meer pit. Ik vind de worstjes zelf zonder de chilisaus een beetje flauw.

voor 6 personen

Ingrediënten:
750 gram rundergehakt
2 sjalotjes, fijngehakt
2 knoflookteentjes, geperst
3 eetlepel gembersaus (klik)
2 eetlepels olie
½ theelepeltje sesamolie
1 eetlepel suiker
2 theelepels vijfkruidenpoeder
25 gram aardappelzetmeel
1½ theelepel bakpoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd gehaktmengsel: 2-3 uur
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: stoompan, aluminiumfolie of bananenbladen (te koop bij toko’s), schaaltje, bord met een dunne laag olie

Bereiding:
Klop in een schaaltje de gembersaus, olie, suiker en het vijfkruidenpoeder tot de suiker is opgelost.
Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en voeg dit toe aan het gehakt.
Kneed alle ingrediënten goed door het gehakt en voeg wat zout en peper er door en zet het gehaktmengsel afgedekt voor 2-3 uur in de koelkast.
Kneed na 2-3 uur het gehakt nogmaals eens goed door, zodat alle lucht ontsnapt.
Voeg het aardappelzetmeel en bakpoeder toe en kneed het gehakt tot een gladde pasta.
Vorm van het mengsel een worst van ongeveer 15 cm lang en leg deze op een bord met wat olie.
Leg een stuk aluminiumfolie plat neer en leg er een worst op en rol de worst op en vouw de zijkanten dicht.
Vul een stoompan met water en zet het op vuur, zodra het water begint te koken leg je de ingepakte worsten in de stoompan en laat dit voor 45 minuten stomen.
Controleer even of het gehakt gaar is en laat het anders nog eens voor ongeveer 10 minuten verder stomen.
Haal de worsten uit de pan en laat ze afkoelen in de folie.
Pak hem uit en snijd de worst in plakken.
Serveer de paté met flink wat chilidipsaus (klik) en stokbrood of gewoon brood.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.