Verse groene curry

Dit is een overheerlijke frisser groene curry. Het wordt vaak geserveerd bij een Indiase maaltijd, maar je kunt dit ook i.p.v. boter gebruiken op je brood en dan samen met kaas eten. Het is maar een idee. Heb je geen lactose-intolerantie, gebruik dan gewone yoghurt.
Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2-3 eetlepels verse korianderblad, fijngesneden
2 eetlepels verse munt, fijngesneden
6-7 eetlepels sojayoghurt of gewone yoghurt
1 groene chilipeper, ontzaad en fijngehakt
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10-20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, potje met afsluitbare deksel

Bereiding:
Hak de munt en korianderblad fijn en schep het in de keukenmachine.
Hak de groene chilipeper fijn en schep het in de keukenmachine.
Voeg de citroensap en het zout erbij en draai alles verder fijn.
Voeg de yoghurt erbij en meng alles goed doorelkaar.
Schep het over in een potje met afsluitbare deksel of verdeel het in schaaltjes en serveer ze bij een Indiase maaltijd.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.