Versaper slow juicer

Omdat ik het soms helemaal zat ben om glutenvrij brood te eten, heb ik gekeken naar iets anders wat brood kan vervangen. Dat iets moest natuurlijk wel vullend zijn en gezond. Behalve twee keer warm eten op een dag, kwam ik uit bij het maken van fruit- en groentesapjes.

Vroeger had ik een sapcentrifuge, maar daar was ik snel klaar mee. Het schoonmaken was zo ontzettend veel werk. Je kreeg het gewoon niet schoon. Dus belande het apparaat in de kast. Uiteindelijk heb ik het apparaat aan iemand gegeven die er heel erg blij mee was. Dus sapjes maken ging niet zomaar. Daarom even op het net gesurft en ik kwam bij de slow juicer uit. Vroeger toen deze net op de markt kwamen waren ze heel erg duur. Nu zijn ze nog heel erg duur, maar wel een stuk goedkoper dan in het begin. Omdat wij geld terug kregen van een of ander bedrijf, hebben we een slow juicer gekocht en dat is de Versaper geworden.

Wow, wat een superapparaat is dit. En wat ook een enorm verschil is met een sapcentrifuge is dat de slow juicer stil is. Je kan gewoon met elkaar praten én elkaar verstaan.
Het schoonmaken is een fluitje van een cent en het sap (groenten en/of fruit) is erg lekker. Wat dat betreft is de slow juicer vele malen beter dan een sapcentrifuge. Het is echt sap en niet zoals bij een sapcentrifuge waarbij het sap in twee delen wordt verdeeld zodra het in een glas geschonken is.

Ik snap dat niet iedereen een slow juicer heeft, maar ik ga vanaf nu ook recepten plaatsen van groente- en/of fruitsapjes.
Behalve groenten en fruit kan je met deze slow juicer ook granenmelk of sojamelk maken en ook nog fruitijs (bevroren fruit door de slow juicer draaien en je hebt een gezond ijsje). Het is in ieder geval voor mij een goede vervanging voor brood.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.