Venkelsoep

Ik ben een echte soepmens. Ik hou van de meeste soepen. Omdat de winter nu echt aanwezig is en hier zelf aan de kust het behoorlijk koud is heb ik vandaag een overheerlijke venkelsoep gemaakt. Het is een romige soep en volledig lactosevrij. Heerlijk voor tussen de middag met paar boterhammen erbij. De soep smaakt uiteraard naar venkel en naar de Parmezaanse kaas. De soep is binnen een half uur klaar.

voor 4 personen

Ingrediënten:
3 venkelknollen (circa 200 gram per stuk)
2 uien, gesnipperd
1 aardappel, in blokjes gesneden
600 ml groentebouillon
2 eetlepels boter
3 eetlepels olie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: soeppan of braadpan en een staafmixer

Bereiding:
De venkelknollen schoonmaken, wassen, halveren en de stronkjes verwijderen.
Venkelgroen bewaren voor de garnering.
Gehalveerde knollen in dunne plakjes snijden.
De uien pellen en snipperen.
De aardappel schillen en in blokjes snijden.
Doe de olie in een soeppan en verhit de olie.
Voeg dan de ui, venkel en de aardappel toe.
Af en toe omscheppen totdat de ui en de venkel er glazig uitzien.
Voeg dan de 600 ml groentebouillon toe, samen met wat zout en versgemalen peper op smaak brengen.
De groenten in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Voor de garnering schep je met een schuimspaan wat venkelreepjes er uit.
Zodra de groenten gaar zijn, de soep pureren met de staafmixer.
Voeg dan 2 eetlepels boter en 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door de soep.
Dit even goed er door elkaar roeren en klaar is de soep.
Garneer de soep af met de venkelreepjes en het venkelgroen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.