Venkelpepersaus

Het was niet echt handig toen we in februari de griep kregen (mijn man en ik). We hadden net een heleboel groenten gekocht. Ziek en koken gaan niet samen. Inmiddels zijn we weer (ruim) opgeknapt van de griep, maar de groenten lagen maar te liggen in de koelkast en dan worden ze oud. Normaal gesproken gooi je ze dan weg. Alleen hadden wij samen afgesproken omdat niet meer te doen, dus ga je recepten bedenken waar de oude groenten niet zo erg zijn. Sauzen en soepen zijn zulke recepten, want in zulke recepten zie je dat toch niet. Dit komt ook omdat je ze toch vaak pureert. Venkelpepersaus is zo recept.

Eigenlijk was dit recept niet bedoeld voor de site, maar hij smaakte zo goed dat ik hem voor de tweede keer gemaakt heb.
In dit recept zit dus vrij veel versgemalen zwarte peper in en dat is in deze saus echt heerlijk. Als je niet echt een fan bent van scherp eten, dan gebruik je zwarte peper naar eigen smaak. Dat is net zo lekker.
Wij hebben deze saus met pasta gegeten, maar je kunt deze saus ook met rijst of aardappelen met een stukje vlees eten.
Dit recept is glutenvrij, notenvrij, eivrij, lactosevrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
glutenvrije pasta voor 4 personen
2 venkels, gehalveerd en in ringen gesneden
1 grote ui, grof gesnipperd
250 gram cherrytomaten, gehalveerd
250 gram champignons, in halve plakjes gesneden
1 blikje (400 ml) kokosmelk
70 gram tomatenpuree
een knijp tomatenketchup
scheutje balsamicoazijn
1 theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel zoete paprika
1 theelepel gedroogde basilicum
vleugje cayennepeper
versgemalen zwarte peper (veel)
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan, kookpan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de bereiding van de verpakking.
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hierin de ui en de champignons voor 5 minuten.
Voeg dan de venkel erbij en roerbak deze 8 minuten.
Voeg de kokosmelk en de tomatenpuree erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe de kruiden, tomatenketchup en de balsamicoazijn erbij en roer dit goed door elkaar.
Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes erbij en breng alles aan de kook.
Zodra het kook zet je het vuur lager, het moet wel blijven pruttelen.
Leg het deksel op de pan en laat het zo 17 minuten zachtjes pruttelen of totdat de venkel gaar is.
Kook ondertussen de glutenvrije pasta.
Zet het vuur uit en verdeel de pasta en het saus over de borden en serveer het direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.