Dit is een groentegerecht met venkel, ui en sinaasappels. Het is een aparte combinatie. De sinaasappelschijfjes smaken bitter, maar ze zorgen er wel voor dat de venkel heel erg lekker smaakt. De ui geeft er iets pittig aan en de sinaasappelsap zorgt voor een zoete smaak. Houd je niet zo van bitter, dan zou je 1 sinaasappel kunnen gebruiken.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 grote venkel, in plakjes gesneden
2 grote sinaasappels, geschild en in schijfjes gesneden
250 ml versgeperste sinaasappelsap
1 grote ui, in dunne ringen gesneden
1 theelepel gebroken rozemarijn
olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, ovenschaal
Oven voorverwarmen: 250 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Maak de groenten schoon en snijd ze in (dunne) plakjes en de sinaasappels en doe ze in de koekenpan met wat olie.
Voeg het sinaasappelsap toe en breng het aan de kook.
Doe er wat zout en peper overheen.
Zodra het sinaasappelsap kookt, giet je alles voorzichtig over in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in de oven en laat het voor ongeveer 20 minuten koken.
Het sap moet zo goed als opgenomen zijn door de groenten.
Serveer het met aardappelpuree.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl