Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Bij het recept Venezolaanse Arepas (klik) had ik eerst op internet gezocht wat er normaal gesproken bij arepas gegeten word.
Ik heb één recept gevonden die me wel lekker leek en dat is dit recept geworden. Het is een simpel recept om te maken. In tegenstelling tot wat we gewend zijn met slagroom (zoete smaak) wordt dit nu opgeklopt met zout en citroensap. Heel apart qua smaak, maar samen met de arepas wel een goede combinatie.
In Venezuela wordt deze combinatie vaak als ontbijt gegeten.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 ml ongeklopte slagroom
1-2 eetlepels verse citroensap
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, mixer
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en klopt de beslagkom stijf.
De slagroom is klaar als er zachte pieken zijn.
Verdeel de slagroom over diverse schaaltjes en serveer ze bij de Venezolaanse Arepas.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.