Venezolaanse Arepas

Arepas zijn maïsbroodjes die ze bijvoorbeeld veel in Zuid-Amerika maken.
Wisten jullie dat de maand september dé Arepasmaand is? Ik wist het niet, maar in september wordt er extra aandacht gegeven aan Arepas. Leuk is dat.

Ik heb een recept gebruikt die ik gevonden had op een Venezolaanse receptensite, maar je kunt ook gewoon het recept gebruiken wat op de verpakking staat. Dat is eigenlijk hetzelfde recept.

Ik zocht eigenlijk een recept bij de arepas en dat heb ik ook gevonden, zie het recept Venezolaanse Natas (klik)

Je kunt deze broodjes eten met (lactosevrije) roomkaas, kaas of een groenteprutje of met Natas . Dat laatste is dan niet lactosevrij, maar wel een aparte en lekkere combinatie met de arepas.

Een tip bij het maken van de Arepas: als je de eerste kant bakt en je tikt met een vork of lepel op de arepas, dan hoor je een dof geluid. Draai je de arepas om om de andere kant te bakken en je tikt tegen de tijd dat de 7 minuten om zijn op de arepas dan krijg je een hol geluid te horen.
Dat is het geluid waarbij je dan weet dat het broodje gaar is, net zoals bij brood bakken. Daar tik je ook op het brood om te kijken of het gaar is. Hol geluid betekent dat het brood gaar is.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
225 gram gekookte maismeel (Harina P.A.N. (klik) is glutenvrij en te koop in de supermarkt)
480 ml water
1 theelepeltje olie
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Rusttijd deel: 5-8 minuten
Bereidingstijd per 3 stuks: 2 x 7 minuten
Verder nog nodig: (gietijzeren) koekenpan of grillpan, beslagkom, bord, timer

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en meng alles goed doorelkaar.
Leg een bord (of deksel of theedoek) op de beslagkom en laat het 5-8 minuten staan.
Maak van het deeg ballen (net zo groot als een tennisbal of ietsje kleiner) en leg deze even op het bord.
Pak de koekenpan of grillpan en smeer deze dun in met wat olie (hoeft maar één keer).
Pak nu een bal en druk deze plat in je handpalm.
De arepas hoort 1 cm dik te zijn.
Leg de arepas in de koekenpan en bak één kant 7 minuten.
Draai na 7 minuten de arepas om en bak deze ook 7 minuten.
Maak zo de andere arepas.
Serveer de arepas met het beleg wat jij lekker vindt (kaas of roomkaas of natas of een groenteprutje of vleeswaren)
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.