Vegetarische sajoer kool is een Indonesisch gerecht. Normaal wordt dit gemaakt met trassie en rauwe garnalen. Ik heb dit weggelaten omdat mijn man vegetariër is.
Mocht je er er wel trassie en garnalen in willen doen. Het gaat dan om 1 theelepeltje trassie en 2 eetlepels rauwe garnalen. De trassie voeg je erbij als alle kruiden erbij worden gevoegd en de garnalen voeg je de laatste 10 minuten erbij.
Het is een niet al te scherp gerecht. Heerlijk als bijgerecht bij een rijsttafel. Het smaakt dan ook goed.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
500 gram gesneden witte kool
1 grote ui, grof gesnipperd
3 knoflookteentjes, grof gesneden
1 eetlepel sambal oelek
1 klein blikje kokosmelk
2 eetlepels olie
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel tamarindesaus
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan of wok
Bereiding:
Snijd de kool in kleine stukjes.
Snipper de ui en knoflook grof.
Doe wat olie in de pan en roerbak hier in de ui en knoflook.
Voeg de kool erbij en roerbak dit 5 minuten.
Blust alles met een klein blikje kokosmelk en voeg dan alle kruiden erbij.
Even alles goed door elkaar roeren en breng alles aan de kook.
Zodra het kookt, zet je het vuur lager en laat je 25 minuten zachtjes pruttelen.
Zet het vuur uit en serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl